Rohkeasti eläkkeelle -kurssi Rovaniemellä

23.11.2020, 11:30 - 23.11.2020, 17:30
28 / 30
rose@senioriliitto.fi

Tervetuloa Rohkeasti eläkkeelle -kurssille maanantaina 23.11. klo 11:30–17:30. Yksipäiväinen kurssi järjestetään Lapin Urheiluopiston auditorio Tierassa. Osoite on Hiihtomajantie 2, 96400 Rovaniemi. Kurssi järjestetään yhteistyössä Lapin Kesäyliopiston kanssa.


Noudatamme tapahtumissamme THL:n yleisiä ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi ja lisäksi olemme laatineet omat turvallisuusohjeemme, jotka lähetetään kurssille hyväksytyille osallistujille noin viikko ennen kurssia. Tarjoamme osallistujien käyttöön kasvomaskin ja käsidesiä. Tapahtumiin otetaan alle puolet käytössä olevasta tilakapasiteetista, jotta riittävien turvavälien pitäminen on mahdollista. Flunssaoireisena kurssille ei tule osallistua.

Tilaan otetaan alustavasti enintään 30 kurssiosallistujaa, joten paikkoja on rajallinen määrä. Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, mutta ilmoittautumisen voi perua vielä kurssipäivänäkin. Kurssi on lähtökohtaisesti tarkoitettu erityisesti juuri eläkkeelle jäämässä oleville sekä jokin aika sitten eläköityneille henkilöille.

Kurssilla käsiteltävinä teemoina ovat muun muassa eläköitymiseen liittyvät kokemukset, eläkkeelle siirtymisen tarjoamat mahdollisuudet sekä vinkit lisääntyneen vapaa-ajan hyödyntämiseksi. Kurssilla kuullaan seuraavat puheenvuorot, joiden aikana on mahdollisuus myös keskustella ja jakaa omia kokemuksia toisten kanssa:

  • Kulttuuria etsimässä (professori Jorma Uotinen)
  • Loppu vaiko alku kun vekkari ei enää soinutkaan...? (sosiaalityöntekijä, yhteisöjen valmentaja Unto Matinlompolo)
  • Mitä mahdollisuuksia eläkkeelle siirtyminen avaa? (kieltenopettaja, eläkkeellä, Marjatta Virrankoski)
  • Arjen ihmelääke (liikunnanohjaaja Johanna Alppi, vahvistetaan myöh.)
  • Tuoreen eläkeläisen kokemuksia - Tartu uusiin mahdollisuuksiin! (tuore eläkeläinen, Rovaniemen entinen kaupunginjohtaja Esko Lotvonen)
  • Miten seniori päivänsä täyttää? (Leena Jääskeläinen).


Kurssi on yksipäiväinen, maksuton ja siihen osallistuville tarjotaan kahvia sekä pientä purtavaa. Matkakuluista kurssin järjestämispaikalle kukin osallistuja vastaa itse.

Hyväksymme ensisijaisesti hankkeen kohderyhmään kuuluvat (lähivuosina eläkkeelle jääneet/jäämässä olevat). Voimme kuitenkin ottaa kurssille myös pidempään eläkkeellä olleita, mikäli paikkoja jää jäljelle. Hyväksytystä kurssi-ilmoittautumisesta tulee vahvistus lomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen.


Jos ilmoittaudut kurssille, mutta osallistumisellesi ilmaantuu jokin este, ilmoitathan asiasta mahdollisimman ajoissa sähköpostitse osoitteeseen rose@senioriliitto.fi. Ilmoittautumisen voi perua vaikka samana päivänäkin, flunssaoireisena tai huonovointisena kurssille ei tule osallistua.
20.11.2020, 15:00
Kansallinen senioriliitto ry
Santasport Lapin Urheiluopisto, auditorio Tiera
Hiihtomajantie 2
ROVANIEMI

* merkityt ovat pakollisia maksuja