Rohkeasti senioriksi -kurssi Tampereella

1.2.2022, 12:30 - 2.2.2022, 15:30
24 / 30
rose@senioriliitto.fi

Tervetuloa Rohkeasti senioriksi -kurssille tiistaina 1.2. ja keskiviikkona 2.2.2022 klo 12.30–15.30. Kaksipäiväinen kurssi järjestetään Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Osoite on Pirkankatu 2, 33210 Tampere.

Huolehdimme tarkasti terveysturvallisen tapahtuman järjestämisestä Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n ohjeiden mukaisesti. Lisäksi olemme laatineet omat turvallisuusohjeemme, jotka lähetetään kurssille hyväksytyille osallistujille noin viikko ennen kurssia. Tarjoamme kurssiosallistujille kasvomaskit ja käsidesiä. Suosittelemme vahvasti, että osallistujat ovat rokottautuneet koronaa vastaan tai ovat sairastaneet koronaviruksen alle puolen vuoden sisällä (väliaikainen immuniteetti). Tapahtumaan ei tule osallistua, jos et tunne oloasi terveeksi.

Tilaan otetaan alustavasti enintään 30 kurssiosallistujaa turvallisen kurssin varmistamiseksi (normaalisti tilaan mahtuu 60 henkilöä), joten paikkoja on hyvin rajallinen määrä. Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, mutta ilmoittautumisen voi perua vielä kurssipäivänäkin. Kurssi on lähtökohtaisesti tarkoitettu erityisesti juuri eläkkeelle jäämässä oleville sekä jokin aika sitten eläköityneille henkilöille. Kurssilainen voi olla osallistunut Rohkeasti eläkkeelle -kurssille syksyllä 2021.


Kurssilla syvennytään eläkkeelle siirtymisen jälkeen lisääntyvän vapaa-ajan hyödyntämiseen. Kurssilla käsitellään seuraavia aiheita asiantuntijapuhujien johdolla:


1.2.2022
-Vapaaehtoisuus ja sen ulottuvuudet (senioriaktiivi, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi)
-Vaikuttavaa viestintää – arjessa ja järjestössä (koulutussuunnittelija Niilo Nissinen, Kansio ry)

2.2.2022

Miten talouden muutokseen ja riskeihin voi varautua? (Pirkanmaan kansallisen senioripiirin puheenjohtaja Rainer Hirvonen)
Testamentti ja edunvaltuutusasiakirjat (
pankkilakimies Tommi Kamppila, OP).
Eläkeajan asuminen ja varautuminen sen muutokseen (LKV, YKV kouluttaja Terhi Loikkanen)

 


Kurssi on kaksipäiväinen, maksuton ja siihen osallistuville tarjotaan kahvia sekä pientä purtavaa. Matkakuluista kurssin järjestämispaikalle kukin osallistuja vastaa itse.

Hyväksymme ensisijaisesti kurssille molemmille päiville ilmoittautuvat sekä hankkeen kohderyhmään kuuluvat (lähivuosina eläkkeelle jääneet/jäämässä olevat). Voimme kuitenkin ottaa myös yhdelle päivälle osallistujia sekä pidempään eläkkeellä olleita, mikäli paikkoja jää jäljelle.

Hyväksytystä kurssi-ilmoittautumisesta tulee vahvistus lomakkeella annettuun sähköpostiosoitteeseen.


Jos ilmoittaudut kurssille, mutta osallistumisellesi ilmaantuu jokin este, ilmoitathan asiasta mahdollisimman ajoissa sähköpostitse osoitteeseen rose@senioriliitto.fi. Ilmoittautumisen voi perua vaikka samana päivänäkin, flunssaoireisena tai huonovointisena kurssille ei tule osallistua.
Kansallinen senioriliitto ry
Tampereen Metso-pääkirjaston Lehmus-sali.
Pirkankatu 2, 33101 TAMPERE
TAMPERE

* merkityt ovat pakollisia maksuja